ISTORIJAT
DIGITAL LOGIC DOO

Digital Logic DOO počeo je sa radom kao servis elektronike sada već davne 1966. godine u Aleksandrovcu, odakle je 80-ih godina preseljen u Požarevac, gde i danas posluje.

U svojim počecima Servis „Zvonko“ je upošljavao tri radnika koji su se bavili servisiranjem TV prijemnika, radio aparata, muzičkih pojačala i drugih elektronskih uređaja. Posebno treba istaći servisiranje muzičkih instrumenata baziranih na digitalnoj elektronici. U ovoj oblasti, Servis elektronike Zvonko bio je prvi i jedini u tadašnjoj Jugoslaviji.

Istovremeno, servis se među prvima u zemlji bavio servisiranjem GSM uređaja i izradom softvera za mobilne telefone. U okviru rada na softveru za mobilne telefonske uređaje, ubrzo se razvijaju jedinstvena softverska rešenja sa fokusom na program firme Alcatel. Zbog obima posla i lakše razmene podataka sa kupcima širom sveta, za potrebe GSM sistema u to vreme stalno se angažuju dva servera, što predstavlja i začetke IT sektora koji se u narednom periodu konstantno razvijao.Stalno proširujući oblast delovanja, početkom devedesetih godina Servis elektronike Zvonko je sa kompanijom "Telekom Srbija" ugovorio servisiranje digitalnih telefonskih centrala Ericsson AXE10 na više lokacija (Požarevac, Beograd, Novi Sad, Pirot, Batajnica i Surčin) - ova saradnja trajala je sve do 2007. godine.

Iskustva i ideje nastale radom na GSM tehnlogijama kao i prateća IT struktura, služe kao osnova za osnivanje posebne firme i brenda D-Logic koji je zvanično predstavljen 2000. godine. To je ujedno i trenutak u kome cela firma pokreće tranziciju iz servisno orijentisanog u sistem koji objedinjava ceo proizvodni proces, od projektovanja i razvoja do proizvodnje i implementacije finalnog proizvoda.

U početku D-Logic brend se prvenstveno zasnivao na razvoju i proizvodnji autonomnih identifikacionih sistema (AIS) na kome je radila ambiciozna petočlana ekipa, postavivši osnov za sadašnje D-Logic AIS sisteme čija su inovativna rešenja jedinstvena i u svetu. Interesantno je da je ovo jedan od prvih identifikacionih sistema koji je od samog početka predvideo zaštitu od kloniranja identifikacionih kartica, kao i mnoga druga po kojima je i danas ostao prepoznatljiv i jedinstven.

Godine 2006. Servis Elektronike Zvonko i D-Logic se integrišu i formiraju poslovnu strukturu pod zajedničkim nazivom SR „Servis elektronike Zvonko“.

Zahtevi poslovanja uslovili su da krajem 2013. godine promenom pravne forme preduzetnička radnja preraste u društvo ograničene odgovornosti sa nazivom Digital Logic. Pod ovim imenom firma i danas posluje stalno upošljavajući blizu 40 radnika. Oblast njenog poslovnog delovanja podeljena je u pet osnovnih celina:

  • Projektovanje, proizvodnja i održavanje autonomnih identifikacionih sistema (AIS) i sistema kontrole pristupa.
  • Projektovanje, proizvodnju i održavanje Fleet Management (sistema upravljanja flotom vozila) sistema koji omogućavaju praćenje telemetrijskih podataka vozila poput geografske pozicije (GPS), broja obrtaja motora, temperature, nivoa goriva i ostalih bitnih parametara.
  • Projektovanje, proizvodnja i održavanje Ticketing sistema, koji između ostalog podrazumeva sistem elektronske naplate karata u kompanijama koje se bave prevozom.
  • Servis elektronskih uređaja u kome se vrši uslužno servisiranje.
  • Rad na razvoju novih, jedinstvenih rešenja u elektronskoj industriji koji sem usavršavanja postojećih uređaja za rezultat često ima i razvoj prototipa na osnovu kojih nastaju potpuno novi uređaji i poslovne aktivnosti vezane za njih.

Budućnost firme se baš kao i njen razvoj zasniva na inovativnim rešenjima i stalnom proširivanju razvojnog i proizvodnog programa, kao i plodnoj saradnji sa velikom bazom domaćih i stranih klijenata.

D-logic-gallery-38

D-logic-gallery-38

D-logic-gallery-38